Културни центар Горњи Милановац и Музеј „Рас“ представиће у четвртак, 23. марта у Галерији Градског музеја у Новом Пазару изложбу одабраних радова из Збирке Међународног бијенала уметности минијатуре.

Поставку ће чинити више од 100 минијатура која потписују аутори са готово свих меридијана света.
– Изложба у Новом Пазару прилика је да се, у години између два Бијенала, широј јавности југозападног дела Србије донекле наговести изузетна вредност Збирке која данас броји више од 1200 уметничких дела малог формата. За ову својеврсну промоцију Бијенала, као јединствене манифестације у свету, али и промоцију Горњег Милановца и читавог рудничко – таковског краја, одабрани су радови, домаћих и страних уметника, који представљају вредан део Збирке, истиче Драган Арсић, директор Културног центра.
Највреднији део поставке свакако ће бити одабрани радови награђених аутора са предходних тринаест Бијенала, почев од главне гран-при награде, преко првих награда у свим областима ликовног, примењеног и уопште визуелног стваралаштва, до специјалних награда по одлуци стручног жирија.
– Одабрана уметничка дела биће најбољи репрезент Бијенала, познате, признате и престижне светске манифестације која ће наредне, 2018. године по 14. пут бити реализована у Горњем Милановцу, каже Радош Гачић, уредник ликовног програма Културног центра.
Поставка у Новом Пазару биће изложена до половине априла, а посетиоци ће осим одабраних радова из Збирке, моћи да погледају и део ретроспективне документарне поставку са првих тринаест изложби Бијенала.

Коментари су онемогућени.