Расписан конкурс за 14. Mеђународни бијенале уметности минијатуре

Конкурсну документацију преузмите на следећем линку http://bijenaleminijature.org.rs//konkurs/

Културни центар Горњи Милановац расписао је конкурс за учешће на 14. међународном бијеналу уметности минијатуре. Отварање излозбе је предвиђено за 23. април 2018. године. Рок за достављање радова је 20. новембар 2017. године.
Место отварања је Модерна галерија Културног центра, а поставка ће трајати најмање два месеца.
Конкурс је отворен за све пунолетне који се баве уметничком делатношћу и који прихватају услове учешћа. Уметници задржавају потпуну слободу избора теме и технике и на конкурс могу да пријаве највише два рада и то искључиво у истој изложбеној категорији.
За излагање ће бити прихваћени само оригинални радови, настали у последње две године, које Селекциона комисија буде вредновала као дела високог уметничког и професионалног домета.
Изложбене категорије су: сликарство, графика, скулптура, цртеж, примењена уметност, фотографија и интермедија.

Календар манифестације:
– Конкурс је отворен од 25. септембра до 20. новембра 2017. године.
– Селекција радова: 9. и 10. децембар 2017. године.
– Жирирање радова: 16. и 17. децембар 2017. године..
– Рок за повратак одбијених радова 31. јануар 2018. године.
– Свечано отварање изложбе: 23. април 2018. године.
– Изложба траје од 23. априла до 20. јула 2018. године.
– Рок за повратак радова: 31. децембар 2018. године.

Уметнички савет:
1. Божидар Плазинић, председник
2. Сања Филиповић, заменик председника
3. Ђорђе Станојевић

Међународни жири 14. међународног бијенала уметности минијатуре:
1. Клаус Мартенс, председник (Немачка)
2. Ромео Првуловићи, (Румунија)
3. Ђорђе Станојевић, (Србија)
У случају спречености појединих чланова жирија, Културни центар, као организатор Бијенала задржава право да именије другог члана Међународног жирија за награде.

Награде Бијенала су: Гран при (1.500 евра) и седам равноправних награда у рангу прве награде (по 500 евра) у свакој изложбеној категорији. Награде не морају бити додељене у свим изложбеним категоријама. Сви првонаграђени радови улазе у Збирку Бијенала (новчана награда подразумева откуп рада).
Према правилима конкурса, за радове у дводимензионалној техници максимално дозвољене димензије су 10џ10 цм. Максималне спољне димензије, уколико постоји паспарту или рам, су 20џ20 цм. За радове у три димензије, максимална дозвољена величина је 10џ10џ10 цм, са постаментом, рад не сме прелазити димензије 20џ20џ20 цм.
Потписани радови, пријавни формулар и потврда о уплати партиципације (са именом и презименом учесника) достављају се најкасније до 20. новембра 2015. године на адресу: Међународни бијенале уметности минијатуре – Културни центар, Трг кнеза Михаила 1, п. фах 92, 32300 Горњи Милановац, Република Србија.
Сви аутори, осим уметника који излажу по позиву Уметничког савета и уметника са подручја општине Горњи Милановац, плаћају партиципацију за учеше на Бијеналу. Домаћи аутори плаћају партиципацију у нето износу од 1.500 динара. За ауторе из страних земаља партиципација, по пријави, износи (нето) 40 евра или 40 америчких долара.

 

Коментари су онемогућени.